Share on facebook
Share on linkedin

e-Ability doneert

Heliomare en e-Ability slaan de handen ineen om hun steentje bij te dragen in de strijd tegen het coronavirus (COVID-19). Ter ondersteuning van de corona-afdeling van Heliomare doneert Bart Koot, oprichter van e-Ability, 38 luchtwisseldruk matrassen. Met deze matrassen kan de afdeling, die momenteel elf plekken met revalideerbare COVID-19 patiënten kent, verder worden uitgebreid. Tijdens zijn opleiding Bewegingstechnologie heeft Bart stage gelopen bij Heliomare op de afdeling Research & Development. Na afronding van zijn studie is hij aan de slag gegaan bij Vemamed, importeur van medische hulpmiddelen, om de mobiliteitsafdeling in Nederland op te bouwen. Toen Vemamed in april 2019 besloot te stoppen, heeft Bart een doorstart gemaakt als e-Ability. De inmiddels succesvolle Nederlandse mobiliteitstak levert nog altijd hoogwaardige mobiliteitsproducten, zoals de Zinger en JoyRider rolstoelen, in heel Nederland. Gedurende zijn stageperiode bij Heliomare heeft Bart de meerwaarde van kwalitatief hoogwaardige hulpmiddelen leren waarderen. Dit inzicht en de vele andere lessen uit deze periode zijn het begin van Barts loopbaan waarin inclusiviteit, hoogwaardige zorg en maatschappelijk verantwoord ondernemerschap de toonaangevende waarden zijn. Om dit kracht bij te zetten en zijn dankbaarheid voor de leerzame stageperiode tot uiting te brengen, besloot Bart de hulpmiddelen die hij had overgehouden na de doorstart van zijn bedrijf te doneren aan Heliomare. De gedoneerde matrassen zijn van hoge kwaliteit en zijn vooral waardevol bij patiënten die langdurig in bed moeten liggen. Heliomare manager Liesbeth Bosma heeft de matrassen in ontvangst genomen. Namens het hele team van Heliomare en alle patiënten: Bedankt Bart!