Currently set to Index
Currently set to Follow

Contact

Wilt u een afspraak buiten onze showroom openingstijden? Dat kan! 
Neem dan even via telefoon of per mail contact met ons op.

Openingstijden showroom

Dag:Tijd:
Maandag9:30 - 17:30
Dinsdag9:30 - 17:30
Woensdag9:30 - 17:30
DonderdagOpen op afspraak
VrijdagOpen op afspraak
ZaterdagOpen op afspraak
ZondagOpen op afspraak

Contact met onze ambassadeurs?

Ambassadeur

Ed van der Well

Vanaf oktober 2018 ben ik de trotse bezitter van een zwarte JoyRider. Door lichamelijke beperkingen, ik heb M.S. onder de leden, ben ik destijds zeer uitvoerig op zoek gegaan naar een geschikt vervoersmiddel. Voor mij moest het aan een aantal voorwaarden voldoen. Ik wil onafhankelijk zijn en het middel moest licht, compact en eenvoudig te bedienen zijn. Daarnaast vind ik het belangrijk dat het een stabiel vervoersmiddel is en dat ik het makkelijk mee kan nemen in de auto.

Na diverse rolstoelen te hebben bekeken en getest, kwam ik tot de conclusie dat de JoyRider voor mij de juiste is. Er zijn momenteel veel soorten te koop met allemaal eigen kenmerken en specificaties. De JoyRider past het best bij mijn wensen. Bovendien kan ik uit ervaring zeggen dat de persoonlijke begeleiding en de service van e-Ability perfect is.

Ik heb na aanschaf van de JoyRider de gemeente benaderd voor een vergoeding via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) Via de gemeente kreeg ik een persoonsgebonden budget (PGB) voor aanschaf en onderhoud. Ook hierbij ben ik goed ondersteunt door e-Ability.

Heeft u vragen over de JoyRider of vergoedingen vanuit de gemeente?
Neem gerust contact met mij op.

 

 

: erwell@live.nl

:+31686684624

Ambassadeurs

Jolanda en Ton

Begin 2010 was ik, Ton, in de gelegenheid op 56 jarige leeftijd te stoppen met werken. Vanaf het moment van mijn vervroegde pensioen konden Jolanda en ik in toenemende mate toegeven aan een van onze grootste passies: reizen. Met alle mogelijke vervoersmiddelen, van auto tot vliegtuig, van trein tot schip, verkenden wij de wereld. Er waren zelfs plannen om mee te varen met een binnenvaartschip. Tot 2015, toen wij op reis waren in Oostenrijk, onderweg naar Italie en Jolanda werd getroffen door een hersenbloeding.

Onnodig te zeggen dat hiermee een heleboel is veranderd in ons leven. Na een jaar heftige revalidatie bleek dat Jolanda nooit meer gewoon zou kunnen lopen. Haar rechterkant zou altijd aangetast blijven. Daarna zijn we op zoek gegaan naar hulpmiddelen. Zonder enige ervaring kwamen we in eerste instantie uit bij de grote commerciële bedrijven en we grepen elk hulpmiddel aan wat een beetje aantrekkelijk en goed geprijsd was. Van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) konden we in onze situatie weinig bijstand verwachten. Allemaal regels en administratieve ‘ellende’, daar heb je op zo’n moment totaal geen zin in. De grote bedrijven bleken in veel gevallen vaak minder goed materiaal te leveren, wel goedkoop maar niet duurzaam en geschikt.

Gelukkig kwamen we uiteindelijk terecht bij een hulpmiddelenzaak die wél verstand van zaken heeft. E-Ability heeft echt vanuit intrinsieke overtuiging om een verschil te maken ons bijgestaan met raad en daad en doet dat tot op de dag van vandaag.

Reizen bleef voor ons hoog op de agenda staan en het was duidelijk dat we ons moesten aanpassen, maar dat er nog wel mogelijkheden waren. In 2015 stond een reis gepland naar Canada, die hebben we moeten annuleren. Maar we wilden wel doorzetten en op een later moment alsnog de trip maken. In eerste instantie kwamen we terecht bij een opbouwbare scootmobiel, maar die viel om praktische redenen af. We hebben de scootmobiel vervangen door een Zinger rolstoel en dat bleek precies wat we nodig hadden. Een jaar na planning kon de reis naar Canada alsnog plaatsvinden. Inmiddels hebben we onze Zinger vervangen door opvolger JoyRider. Die is nog praktischer en geschikter.

Het enige wat we jammer vinden is dat we dit niet eerder wisten. Nu we dit allemaal weten en met de ondersteuning van e-Ability houdt niets ons meer tegen om nog meer reizen te ondernemen.

:toneij@planet.nl

:0651203964

Ambassadeur

Sjoeke Hoekstra

Liefde op het eerste gezicht

Vanwege een langzaam progressieve spierziekte, die op latere leeftijd kan toeslaan, ben ik al enige tijd regelmatig op het internet aan het surfen naar handige zaken die mijn leven makkelijker en prettiger maken. Vijftig jaar geleden surfte ik ook al, toen nog op de Latumse plassen op een plank. Van huis uit ben ik een sportief en zeer reislustig mens. Altijd erop uit, veel op vakantie met de tent of de zeilboot en later met de camper. Op zoek naar mooie natuur binnen Europa, maar ook in Amerika, Afrika en Nieuw-Zeeland, waar ook ontzettend veel te genieten valt. Ondanks mijn afnemende mobiliteit waren mijn partner en ik écht nog niet van plan onze reislust in te dammen. Liever gingen we op zoek naar oplossingen waardoor we konden blijven reizen en ontdekken.

Toen de wandelstok plaats moet maken voor een rollator ging ik alvast op zoek naar vervolgmogelijkheden, om in alle situaties zo mobiel mogelijk te blijven. Mijn ideaalbeeld was een elektrische rolstoel waarmee ik zelfstandig ‘uit de voeten’ zou kunnen. Dus compact en wendbaar met als doel mij de vrijheid te geven om zelf te gaan winkelen, vrienden te bezoeken, naar restaurants en het ziekenhuis te gaan, noem maar op. Belangrijke voorwaarde was dat ik de rolstoel zelf in de auto kon tillen, vooral niet te zwaar dus.

Ik probeerde veel verschillende elektrische rolstoelen en scootmobielen uit. Soms vond ik ze te groot, soms te zwaar en vaak waren ze onhandig in winkels. Anderen waren weer te klein of erg wankel op oneffen terrein. In mijn specifieke geval is opstaan ook lastig als ik niet twee stevige leuningen heb om mij aan vast te houden.

Toen kwam ik een filmpje van de Zinger tegen op het internet. De stangen aan de zijkanten voor besturing waren voor mij niet geschikt, maar verder zag het er goed uit. Een lichtgewicht elektrische rolstoel die goed wendbaar is. Ik hield het goed in de gaten en toen de JoyRider voorbij, met de handzame joystick, wist ik het meteen: dit is het! Liefde op het eerste gezicht. Als ik het zou kunnen, had ik een ‘jump for joy’ gemaakt.

Meteen dacht ik dat ik hiermee mijn zelfstandigheid kon behouden en mijn reislust niet hoefde te beperken. En de JoyRider heeft de verwachting waargemaakt en zich op alle vlakken voor mij ideaal bewezen. Al meerdere malen hebben we prachtige reizen kunnen maken, zowel met de auto als met het vliegtuig. Oké, de bestemmingen zijn wat minder avontuurlijk geworden maar wat is het heerlijk om nog steeds met volle teugen te genieten als je over een zonnige boulevard rijdt, wetend dat het in Nederland koud is en giet van de regen. Waar ter wereld ik ook op mijn stoeltje rijd, met regelmaat krijg ik ‘jaloerse’ blikken en ik word in meerdere talen aangesproken door mensen die alles willen weten over de JoyRider.

Shopping Basket